Make your own free website on Tripod.com

Naslovna strana ] Savjeti ] Teorija ] Pitanja ] [ B&D ] Kalendar ] Linkovi ]
 


Black & Decker je najveći svjetski proizvođač vrtnih alata za amatersku i profesionalnu upotrebu !

[vrh]

Kosačica na električni pogon B&D GR410
je klasična električna kosilica za veće travnate površine. potpuno je tiha i ekološki čista. Širina otkosa joj je 32 cm, motor ima snagu od 900 W, a nož se vrti 2960 o/min. Masa joj je 18 kg. Visina otkosa može se regulirati od 20 do 50 mm, a košara za pokošenu travu ima volumen od 35 litara. 

Kosilica s niti GL 330
je novi proizvod na našem i evropskom tržištu. U odnosu na prethodne modele ima dotjeraniji oblik, sigurnije se njome rukuje, ima veću brzinu i daje širi otkosa. Motor ima snagu 240 W, a širina otkosa je 23 cm. Ukupna masa je samo 1,8 kg. Automatsko produžavanje niti daje veliki komfor pri radu. Ako vam nit pukne pri udarcu o kamen ili drvo, jednostavno, ne zaustavljajući kosilicu, lagano njome lupnete o podlogu i nit će se produžiti s kalema od 10 m. Ako izađe predugačak komad, automatski će se odrezati na potrebnu dužinu nožem ugrađenim u rubu štitnika. Ovom kosilicom možete kositi i manje travnate površine, visoki korov i nisko grmlje. Rad kosilicom je vrlo jednostavan: pustite je da slobodno visi u ruci, uključite je i laganim njihanjem lijevo-desno kosite. Rub trave uz gredicu s cvijećem možete oblikovati i okomito tako da kosilicu okrenete u položaj da nit rotira prema gore.

[vrh]

 [vrh]

Drobilica GA 100
Ova drobilica je komposter novijeg datuma. Vrlo je praktična, jer sav vrtni otpad, sve do grana debljine 25 mm pretvara u samljevenu biomasu koja se tokom vremena pretvara kvalitetno prirodno gnojivo - kompost. Snaga motora je 1020 W, a noževi se vrte 3400 o/min, a masa stroja je 10 kg. Važno je voditi računa da se stroj ne isključuje dok nije samljeo sve što je u njega stavljeno, kako ne biste imali problema pri ponovnom pokretanju.

Električne makaze za živu ogradu - GT 221
Imaju dvije brzine i mač dužine 60 cm, što im daje veliku brzinu šišanja živice. Motor ima snagu od 400 W, a može se birati između 1200 i 1400 pomaka sječiva u minuti. Masa im je 4,1 kg. Makaze su konstruisane i proizvedene u Engleskoj i imaju posebno oblikovana sječiva koja ne dopuštaju ispadanje grančice koja uđe među zupce. Veliku brzinu u radu daje im i poseban sistem pomicanja gornjeg i donjeg sječiva. 

[vrh]

 

Stranica je optimizirana za rezoluciju 800x600. - Webmaster
Ažurirano: 13.03.2001. godine - Copyright © 2001